Passie op het Platteland

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 20:32

Passie op het Platteland is een project voor en door jongeren op het platteland. 

Ontwerper Vera Vos (22, De Wijk), filmmaker Manon Hessels (26, Ruinen) en jongerenwerker Mascha Konterman (28) rijden met een knalgele bus en een eigen thuishalte langs de jongeren op het platteland. Er wordt namelijk verondersteld dat jongeren veelal wegtrekken en dat er niets te beleven valt, maar niets is minder waar. 

Er gebeurt hier van alles! Je moet het alleen wat meer opzoeken en dát is precies wat zij gaan doen! 

Jongeren op het platteland

De Wolden is een uitgestrekte plattelandsgemeente, waar jongeren soms ver van elkaar vandaan wonen.  Vera, Manon en Mascha gaan op zoek naar de jonge generatie op het platteland om hun verhalen, meningen en passies in beeld te brengen en te delen met elkaar! Met onze eigen bus en thuishalte rijden zij naar de uiterste uithoeken van De Wolden!  

 

Wat doen jongeren hier zoal? Wat is hun relatie met het platteland? Er gebeurt hier van alles! 

Via bellen, social media en live gesprekken, zetten ze een soort kettingreactie in gang. Zo hopen ze via via en ons kent ons steeds meer jongeren te bereiken. Uiteindelijk bundelen ze deze informatie in  een interactieve kaart, een webserie en een social media platform om zo de jongeren een podium te geven en met elkaar te verbinden. 

 

Meer informatie op: https://www.passieophetplatteland.nu/