Noord Nederlands Orkest

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 11:59

Concert voor Rafiq is een interactief kinderconcert op basis van de muziek van de eerste symfonie van Mahler voor groep 6,7 & 8 van het basisonderwijs.

Alles wat normaal niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel! Zingen, dansen, een regenkoor maken, drummen op je lichaam. Samen met het NNO en verteller Eric Robillard zijn de kinderen onderdeel van het concert.
Het lesmateriaal en de voorstelling sluit aan op de kerndoelen: 54, 55 en 56 en op SLO-leerlijn.

We komen van 1 tot en met 16 juni 2023 met dit jeugdconcert naar de theaters in Groningen, Emmen, Assen, Leeuwarden, Drachten, Sneek, Hoogeveen en Stadskanaal.


Online muziekprogramma NNOotjes, groep 3 & 4

NNOotjes is een nieuw online muziekprogramma voor groep 3 & 4 van het basisonderwijs.
Bestaande kinderliedjes gaan we symfonisch in de klas brengen. Op een laagdrempelige manier leren de leerlingen de klanken en de instrumenten van het orkest kennen.
Elk liedje heeft diverse meespeeloefeningen zodat ze echt mee kunnen zingen en spelen met het NNO!  Geduurde het seizoen lanceren we liedjes, welke thematisch aansluiten op het jaargetij.
Het lesmateriaal is steeds te vinden op onze site. De eerste twee filmpjes over de herfst zijn vanaf 24 oktober beschikbaar. Lees hier meer.

 

Online muziekprogramma Spring in het Orkest, groep 4, 5 & 6

Ons online muziekprogramma Spring in het Orkest, voor groep  4, 5 & 6 van het basisonderwijs,  is ook dit schooljaar beschikbaar. In dit programma ontvouwt het NNO in 8 afleveringen de wereld van een symfonieorkest. Lees hier meer

 

Kijk voor meer informatie en de overige projecten van het NNO op: https://nno.nu/