Visie - Verbinding - Verbeelding

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 11:53

Cultuuronderwijs in Samenhang; een traject voor schoolleiders.

"De vijf bijeenkomsten van dit informele traject zijn verrijkend voor jou als schoolleider. Je krijgt inspirerende colleges over cultuuronderwijs. Je ontmoet andere schoolleiders. Je legt interessante contacten. Je krijgt en geeft advies over onderwerpen en vragen die bij jou en andere schoolleiders spelen. Het traject Visie – Verbinding – Verbeelding geeft een vernieuwde blik op het cultuuronderwijs. Hoe draagt cultuureducatie bij aan goed onderwijs? Wat kan het betekenen voor de ontwikkeling en het leren van het kind?"

Tijdens 5 bijeenkomsten ga je aan de slag met onderwerpen en vragen die bij jou op school spelen. Of je nu al jarenlang ervaring hebt met cultuuronderwijs, met bepaalde methodes werkt, of zoekende bent naar de plaats van cultuureducatie binnen het onderwijs.


In onderstaande film vertellen schoolleiders uit Groningen en Drenthe over hun ervaringen met cultuuronderwijs. Ze nemen deel aan het traject Visie Verbinding Verbeelding. De schoolleiders geven een kijkje in hun praktijk. Waarom is samenhang zo belangrijk in het onderwijs? Hoe verbinden en integreren ze al die verschillende vakgebieden en domeinen? Wat is de waarde van kunst- en cultuureducatie voor de ontwikkeling van het kind? Wat heb je als schoolleider nodig? Waar droom je van?

 

Ook volgend jaar kan het traject Visie Verbinding Verbeelding door basisschooldirecteuren gevolgd worden. Wil je er meer over weten? Kijk dan op de website of neem contact op met Marieke Satter (K&C) of Hanny van Schijndel (NHLStenden Schoolleidersopleiding).