Wat zou de jeugd in de toekomst anders willen?

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 14:33

Wil jullie school met de leerlingen van groep 7 meedoen aan het kunstproject van Duo KunStof in het kader van het Streekprogramma de Wiede Wold: “De toekomst van het platteland”?

Wij, Hugo Galama en Janny Smit (Duo KunStof), willen samen met leerlingen uit groep 7 van verschillende lagere scholen uit de gemeente de Wolden dit schooljaar een kunstwerk maken. Het kunstwerk zal gaan over wat de jeugd in de toekomst anders zou willen in hun dorp.

Het duo KunStof maakt een object van een kleine 6 meter hoog. Het is een soort stofzuiger die dingen opzuigt waar de leerlingen van groep 7 vanaf willen en spuugt uit wat er volgens de leerlingen (meer) mag komen.

De leerlingen van groep 7 willen we tijdens een door ons gegeven kunstles op school vragen op bordjes te tekenen, te schrijven, etc. waar ze vanaf willen, waar er minder van mag zijn, maar vooral ook waar er meer van mag zijn. Waar ze blij van worden op het platteland / in hun dorp Een soort gevisualiseerde toekomstdroom. In de periode maart/ april willen we deze kunstlessen op de scholen, die mee willen doen, verzorgen. De les duurt 1 uur. Wij zorgen daarbij in ieder geval voor de bordjes en watervaste stiften en zo mogelijk kan de school zelf zorgen voor grote vellen papier en wasco.

Het plan is vervolgens om eind april dit kunstwerk te openen samen met alle deelnemende leerlingen en de burgemeester. Tijdens de opening worden alle bordjes met teksten/ tekening door de leerlingen bij het kunstwerk geplaatst, waarmee het kunstwerk vervolmaakt wordt. Het werk blijft 2 maanden staan bij het gemeentehuis in Zuidwolde.

Scholen die graag mee willen doen met dit project kunnen zich opgeven bij Hugo Galama: hugogalama@gmail.com. Maximaal 6 klassen groep 7 uit gemeente de Wolden kunnen aan dit project meedoen. Dus heeft uw school belangstelling, geef u dan snel op. U kunt zich aanmelden tot en met 28 februari.