Save the date 'Wat maak je me nou?!'

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 13:17

Wat maak je me nou?! is een gratis online muzieksymposium op woensdag 24 mei van 15:00 tot 17:00 uur voor alle leerkrachten en schoolleiders in Drenthe, Friesland en Groningen. Het staat in het teken van muziek en creativiteit. 

Op veel scholen is muziekonderwijs steeds vanzelfsprekender. Omdat het op tal van manieren goed voor de ontwikkeling van kinderen is, ontspanning biedt en zorgt voor verbinding. Kinderen zingen, spelen, dansen en luisteren naar muziek, maar geven wij ze ook ruimte om muziek zelf te creëren?
Tijdens het symposium Wat maak je me nou?! staat het zelf maken van muziek centraal. Componeren en improviseren dus.
Kun jij ook wel wat inspiratie gebruiken om bij te dragen aan goed muziekonderwijs? Meld je dan op 10 mei aan voor dit gratis symposium: kunstencultuur.nl/watmaakjemenou

Programma
Tijdens energieke workshops ervaar je hoe je op een leuke en eenvoudige manier kinderen kunt aanmoedigen zelf muzikaal te creëren. Je krijgt inspirerende voorbeelden en lesmateriaal aangereikt, zodat je gelijk met je klas aan de slag kunt.

Gastspreker Michel Hogenes
Hoe laat je kinderen componeren tijdens de muziekles? Michel Hogenes (1970) ontwikkelde een driestappenplan en licht ze tijdens ons symposium in een half uur toe.

Praktische informatie
Datum: woensdag 24 mei 2023
Tijd: 15.00-17.00 uur

Online: via Zoom
Voor: leerkrachten, schoolleiders, pedagogisch medewerkers, vakleerkrachten muziek en andere cultuurvakken, studenten pabo
Kosten: gratis

kunstencultuur.nl/watmaakjemenou


Initiatief Wat maak je me nou?!
Het symposium is een initiatief van NHL Stenden Hogeschool, Muziekakkoord Drenthe, Méér muziek in de klas lokaal Fryslân, Méér Muziek in de Klas lokaal Groningen, Muziekakkoord Groningen-Oost en Stichting Kunst & Cultuur.

We hopen jullie online te zien!