Leerlingen van Het Groene Hart stelen de show in nieuwe kennisclip vakintegratie

Gepubliceerd op 5 oktober 2023 om 11:25

Hoe kunnen kunstvakken een leidende rol spelen in de ontwikkeling van een geïntegreerd curriculum, aan de hand van diverse voorbeelden van integratie? Hoe geef je vakken op samenhangender wijze vorm en stimuleer je betekenisvol leren?

In 'Vakintegratie is niet vanzelfsprekend' schrijft Rens Gresnigt, programmamanager en consultant bij Fontys Hogescholen en gepromoveerd op dit onderwerp, over zes verschillende vormen van vakintegratie. Op 4 oktober 2023 is de videoreeks 'Kennisclips vakintegratie' gelanceerd waar de verschillende vormen worden uitgelegd door inspirerende voorbeelden op scholen door heel Nederland. Door groeps- en vakleerkrachten aan het werk te zien, afgewisseld met achtergrondinformatie verteld door experts op dit onderwerp, laten de kennisclips zien hoe je vakintegratie zelf kunt toepassen in het basisonderwijs.

In kennisclip 6 gaan leerlingen van groep 6a van basisschool Het Groene Hart Zuidwolde in één dag een kleine wetenschapsopera maken: een korte voorstelling waarin kunst en een wetenschappelijk onderwerp centraal staan. Het onderwerp is mobiele telefonie. In april zijn in de klas opnames gemaakt door Méér Muziek in de Klas, nu zijn de leerlingen te zien in filmpje 1 en vooral in kennisclip 6. 

De andere kennisclips zijn ook ontzettend interessant: Kennisclips vakintegratie (meermuziekindeklas.nl)