Mini-symposium ‘Muziek voor het jonge kind’

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 22:14

Wist je dat elk kind muzikaal is? Jonge kinderen zijn dol op onderzoeken. Ook op muzikaal vlak.

En ook al klinkt het voor ons soms als onsamenhangende herrie, door te experimenteren met ritme, toonhoogte en volume, kunnen jonge kinderen heel veel leren van en over muziek.

Interactieve lezing en workshops

Hoe herken je dit ‘kabaal’ als muzikale ontwikkeling? En wat kan jij als professional doen om hun muzikale spel te stimuleren? Christiane Nieuwmeijer lector Muziek in Onderwijs aan de Hogeschool Leiden vertelt tijdens een inspirerende lezing alles over haar project ‘muzikaal kabaal?!’. Tijdens praktische workshops ga je vervolgens verder aan de slag met de thema’s Muzikaal spel en Zingen met het jonge kind. Inspiratie voor je eigen praktijk!

Muziekakkoord Drenthe
Op 9 juni 2021 tekenden 31 kinderopvangorganisaties het Muziekakkoord Drenthe. Zij gaan op hun locatie meer muziek aanbieden en worden daarbij geholpen door culturele instellingen en muziekdocenten. Muziek maken met jonge kinderen is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs ontdekken kinderen hoe fijn het is om samen muziek te maken. Kinderen worden blij en vrolijk van muziek. Met interessante bijeenkomsten en workshops wil Muziekakkoord Drenthe kinderopvangorganisaties inspireren meer muziek te maken met de jonge kinderen van 0-4 jaar.

Voor wie?
Het mini-symposium is bedoeld voor iedereen die (in)direct werkt met of voor het jonge kind.

Waar en wanneer?
Op woensdag 2 maart 2022. De bijeenkomst vindt digitaal plaats van 19.00 – 21.15 uur.

Kosten
€ 17,50 per persoon.

Aanmelden kan via: https://methetico.nl/2maart/