KORTINGSACTIE Het land achter de horizon

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 10:31

Van 9 tot 21 juni 2022 kun je met groep 6, 7, 8 naar een theatraal concert in de reeks Pieter Roelf Jeugdconcerten. Fantastisch om je leerlingen te laten ervaren hoe een symfonieorkest eruit ziet en hoe het live klinkt. 

Het Pieter Roelf Jeugd Concert van 2022 ‘Het land achter de Horizon’ gemaakt door Lennart Monaster,  neemt ons mee in de zoektocht naar de ideale wereld, het paradijs. Met de gedachte dat we de ideale wereld zelf moeten gaan maken. Waar, wie en met wie je ook bent.

De opa van acteur Folmer Overdiep wilde naar een land waar het zonnige leven je voor altijd toelacht, Java. Bijna aan de andere kant van de wereld. Dus bouwde hij een boot, zette zijn oog op de horizon en ging de zee op. Zijn paradijsreis was gevaarlijk, vol onverwachte gebeurtenissen en bracht hem uiteindelijk precies waar hij moest zijn.  Actrice Kyra Bououargane heeft ook zo’n verhaal. Haar vader zette koers vanuit Marokko naar Frankrijk, op zoek naar alle denkers waar hij als kind over las. Tot hij Kyra’s moeder ontmoette die hem uiteindelijk naar ons koude kikkerlandje voerde.

Samen met het Noord Nederlands Orkest vertellen deze twee meestervertellers over hun ontdekkingsreis in hun eigen familiegeschiedenis. Om steeds op de meest onverwachte plekken een prachtige glimp op te vangen van een nieuwe horizon.

Muzikaal gaan we met het publiek van groots, levendig, zwierend en gelukkig, via eenzaam, vertwijfeld, hoopvol en teleurgesteld naar breed gedragen en gelukkig aan het eind. Naast het klassieke repertoire zullen we het verhaal versterken met muziekstijlen uit de Midden Oosten en Indonesië.  Op een decor van zeilen projecteren we de reis met de boot.

Jeugdtheaterauteur Jorieke Abbing schreef ‘Het land achter de horizon’ en acteurs Kyra Bououargane en Folmer Overdiep gaan de jonge kijkers meevoeren in het avontuur Het land achter de horizon.

Het NNO werkt voor deze voorstelling samen met Arcadia. De organisatie Leeuwarden-Fryslân 2018 brengt in 2022 de eerste editie van de triënnale Arcadia.

Meer info: https://nno.nu/educatie/primair-onderwijs/prjc 

Kortingsactie bij de 22e editie van de Pieter Roelf Jeugdconcerten ‘Het Land achter de Horizon’

We hebben nu ook een mooie kortingsactie! Deze actie geldt als de school op minimaal vijf kilometer afstand van het theater is gevestigd. Meer informatie & aanmelden kan via nno.nu/prjc  Deel het met alle leerkrachten van de bovenbouw!

Ons actie voor leerkrachten:

Chauffeurs die de leerlingen naar het concert brengen, mogen net als de leerkrachten gratis het concert bezoeken.

Wil je graag met je leerlingen naar dit concert in het theater bij jou in de buurt en wil je ouders enthousiasmeren om te rijden? Bekijk dan onze enthousiaste oproep op nno.nu/prjc! Kopieer het en stuur het door in de app of ouderportaal! Scholen die zelf voor chauffeurs zorgen krijgen € 1,50 korting per leerling.

Ook hebben we dit jaar weer de ARRIVADEAL.

 

A 5 Flyer Pieter Roelf Jeugdconcerten Def
PDF – 3,6 MB 169 downloads