Voorstellingen Kinderboekenweek Gi-ga-groen!

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 12:08

We kunnen ons alweer gaan verheugen op de Kinderboekenweek 2022. Dit jaar met het thema ‘Gi-ga-groen!’, bedoeld om aandacht te vestigen op de natuur om ons heen.

Een beeldend thema waar allerlei leuke activiteiten omheen te verzinnen zijn.

Hieronder enkele voorstellingen van STT die naadloos aansluiten op dit thema en jong en oud zullen inspireren, verwonderen en aan het denken zetten over (het behoud van) de natuur. Wil je de voorstelling op een bepaalde dag, wacht dan niet te lang met boeken, want de Kinderboekenweek is maar kort.

Kijk voor het hele aanbod op: https://www.sttprodukties.nl/ 

 

Het Toverbos 3+

Heerlijk zittend op het mos, geniet de Liedjestovenaar van de stilte in een heel mooi bos. Plotseling wordt haar rust verstoord en ontdekt ze dat ze niet in een gewoon bos is, maar in een toverbos. Daar ontmoet zij allemaal grappige en ondeugende bewoners.  Van een mier tot een olifant, maar ook een duizendpoot die op hele grote voet leeft.
Samen met de kinderen dwaalt de Liedjestovenaar door het bos en aan het eind vindt iedereen zijn eigen weg terug.  
 

Het geheim van de wilg 4+

“Nuna, weet jij wat het geheim van de wilg is?” Dat vraagt opa iedere keer als Nuna op visite komt. Als opa er op een dag niet meer is, weet Nuna nog steeds het antwoord niet. Ze gaat op zoek, en ontmoet verschillende dieren, die haar allemaal hun eigen wonderlijke geheimen toevertrouwen.
Het geheim van de wilg is een natuursprookje over wijze dieren, over de kringloop van de natuur én over een nieuw begin.

Stapelgek 4+

Er wordt volop gebouwd in het gezellige stadje, want de grote mensen willen meer en meer, voller en voller. Maar het is zo vol, dat er weinig ruimte voor kinderen overblijft om buiten te spelen. Een van de kinderen verzint een stapelgek plan om meer speelruimte te maken in de stad.
Stapelgek is net als de Kinderboekenweek ‘Gi-ga-groen; het maakt thema’s als klimaatverandering, woningbouw en ruimte voor de natuur op een lichtvoetige wijze zichtbaar. 
 

Das doet dwaas 4+

Iedere week is er feest in het bos. Dan komen de dieren bij elkaar op de open plek achter de scheve beuk. Alle dieren zijn aanwezig, tot die ene avond. Das is er niet. De dieren doen er alles aan om Das naar het feest te krijgen. Want wie wil er nu niet naar een feestje?
Een beeldende poppenvoorstelling over vriendschap en alles wat daarbij lijkt te horen, over samen zijn en alleen (willen) zijn.

 

Drie kouwelijke mussen 5+

Vroeger was Lammert saai en had hij een kantoorbaan. Nu gaat hij de natuur in en fietst door het leven als de ietwat excentrieke meneer Lambèrt.
Meneer Lambèrt doet alleen nog die dingen waar hij zelf zin in heeft en ontdekt de natuur en ontmoet dieren. Zoals de drie kouwelijke mussen, Zwartbessie de kip of het konijn dat zich schaamt voor zijn staart. Een muzikale interactieve voorstelling, gebaseerd op teksten van Annie M.G. Schmidt.

Ik ben Vincent en ik ben niet bang 8+

Vincent weet alles over overleven in de natuur, maar in zijn klas vindt hij overleven een stuk moeilijker. Hij wordt gepest.  Op kamp loopt alles uit de hand. Vincent vlucht de natuur in. Nu komt het echt aan op overleven.
Naast de kinderboekenweek is deze voorstelling ook heel geschikt voor de Week tegen Pesten, deze vindt plaats van 26 t/m 30 september.