Avond vol gedichten, verhalen en muziek met Ria Westerhuis en Cathrien Kats

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 10:52

In de week van de poëzie nemen Ria Westerhuis en Cathrien Kats je op woensdagavond 1 februari mee in de wereld van verhalen en gedichten in de Bibliotheek in Dedemsvaart.

Deze worden verteld en voorgedragen in het dialect en in het Nederlands. Dit alles onder begeleiding van Frits van der Zwan op gitaar.

Ria Westerhuis

Dichter Ria Westerhuis, geboren in Oud-Avereest, schrijft gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in ‘de streektaal van de Reest’ en in het mysterieuze eRWeens. Ze heeft vijf dichtbundels uitgegeven en publiceert in diverse tijdschriften. Ria organiseert en presenteert voordrachtavonden en houdt zich bezig met poëzievertalingen.

Cathrien Kats

De Hardenbergse schrijfster Cathrien Kats schreef een boek over de Sallandse legende van de Hongerige Wolf. Het boek bestaat uit twee delen: één in streektaal en één in het Nederlands. Zo wil ze helpen het Sallands in stand te houden. Het plezier voor het spelen met taal brengt ze graag op deze avond naar voren, gedichten spreken tot de verbeelding.

Meer informatie in aanmelden

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden. De avond op 1 februari begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Locatie: Bibliotheek Dedemsvaart. Kosten € 7,50 incl. koffie/thee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.