'Wolder Woorden' nr.2

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 15:08

Afgelopen oktober zijn ze er mee gestart. ‘Wolder Woorden’ bleek aan te slaan! Een programma met en over schrijvers en zangers die actief zijn of zijn geweest, in de Wolden.

Of die hier zijn opgegroeid en intussen elders wonen. Of die over De Wolden schrijven. Al die Wolder Woorden komen in gedichten, verhalen en liedjes terecht. Soms gaan ze over onze streek. Soms zijn ze er door geïnspireerd. Soms hebben ze er helemaal niets mee te maken. Maar de overeenkomst is dat ze een Wolder onderlaagje hebben. In de tekst of in de maker er van.

Theaterschuur Linde vindt het de moeite waard af en toe stil te staan bij de Wolder Woorden en hun geestelijke moeders en vaders. Deze tweede keer doen ze dat op zondag 23 april a.s. om 14.30 uur in Theaterschuur Linde. Optreden zullen dan:

  • Jenny Anna Linde, opgegroeid in Zuidwolde. Met verhalen en gedichten
  • Geert Jan Brader, Oosteinde. Met liedjes aan de piano,
  • Baukje Bloemert, Zuidwolde. Over dichteres Gré Seidel-Broekhuizen opgegroeid in Echten
  • Derk Jan te Hoopen, voorheen huisarts in Zuidwolde. Met verhalen en gedichten
  • Marga Kool met gedichten uit De Stenen Tuin, het boek over de Zuidwoldiger begraafplaats
  • Jan Veenstra met verhaal en presentatie

De zaal gaat open om 14.00 uur. Dan is er om te beginnen koffie/thee met huisgemaakte cake. Het programma begint om 14.30 uur en kent een pauze. Om circa 16.30 uur is de voorstelling afgelopen. Met ruime mogelijkheden voor een nazit. Entreeprijs: € 12,50 inclusief koffie/thee en cake vooraf. Reserveren: via info@theaterschuurlinde.nl Of 0523-234001

 Een tip:

Een wandeling over Landgoed Linde, voorafgaande aan de voorstelling. Om het hoofd leeg te maken en ruimte te scheppen voor de Wolder Woorden. Of omdat een uitbottend lentebos vrolijk maakt.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.