Scala en De Tamboer presenteren Shrek de Musical

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 12:12

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni om 20.00 uur presenteert Scala Musicalgroep Hoogeveen ‘Shrek de Musical’ in Theater De Tamboer.

Op zaterdag is er om 15.00 uur ook een speciale kindervoorstelling. ‘Shrek’ is een vrolijke musical boordevol muziek en liedjes. Deze Hoogeveense versie is een productie van Scala Centrum voor de Kunsten in samenwerking met Theater De Tamboer. De regie is  in handen van Gerrit Jan Rutgers. Kaarten zijn verkrijgbaar via de www.detamboer.nl 

Verhaal Shrek de Musical
De grote, groene ‘Oger’ Shrek woont al zijn hele leven in zijn eentje in een groot moeras. Op een dag komt hij daar ineens allerlei sprookjesfiguren tegen: Roodkapje, de Grote Boze Wolf, Pinokkio, een heks. Ze zijn door Lord Farquaad  verbannen uit Duloc.
Om de sprookjesfiguren te helpen en zijn moeras te beschermen, besluit Shrek om verhaal te gaan halen bij deze kleine, gemene prins. Hij neemt de opdracht aan om prinses Fiona te bevrijden, zodat Farquaad met haar kan trouwen. Tijdens zijn tocht moet Shrek gevaren trotseren, omgaan met een gekke Ezel,  een draak verslaan en wordt hij ook nog eens verliefd, uitgerekend op...

Hoofdrollen
De cast bestaat uit 27 talentvolle amateurs uit Hoogeveen en omgeving. Gertjan Veenstra speelt de rol van Shrek, Yoanique Hillen is Fiona, Bas Meekhof vertolkt de Ezel en Arnoud Hadders kruipt in de huid van Lord Farquaad.

Musicalgroep Hoogeveen
Musicalgroep Hoogeveen speelde al tien grote producties in Theater De Tamboer zoals The Wizz en De 3 Musketiers. De reacties op de producties van zijn vaak lovend.