Meedenken en meepraten over jouw regio? Dat kan!

Gepubliceerd op 8 november 2022 om 10:44

Meedenken en meepraten over jouw regio in Drenthe? Dat kan! Wat gaat goed in jouw dorp of wat kan juist beter? Wat ontbreekt er?

Hoe zorgen we voor een prettige leefomgeving waarbij natuurinclusieve landbouw en duurzame energie een rol spelen? En hoe kunnen we de economie in de regio duurzaam versterken? De provincie gaat hierover ook graag met culturele ondernemers in gesprek tijdens één van de bijeenkomsten op 15, 16 of 17 november. 

Subsidieprogramma LEADER 2023-2027

De gesprekken die de provincie met jou voert, worden gebruikt voor het maken van een nieuw gebiedsplan voor zowel Oost- als West Drenthe. Dit plan vormt de basis voor LEADER 2023-2027: een Europees subsidieprogramma, gericht op het versterken van het platteland.

Stimulans voor innovatie

Het vorige subsidieprogramma LEADER 2016-2022 zit inmiddels in de afrondende fase. Tal van ondernemers hebben de afgelopen jaren mooie stappen gezet voor het versterken van het platteland.

Bijeenkomsten

Wil je meepraten over jouw regio? Meld je dan vóór 12 november aan via het aanmeldformulier op de website: www.provincie.drenthe.nl/leader.

 

  • Dinsdag 15 november van 19.30-21.30 uur op het provinciehuis in Assen

(voor de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo)

  • Woensdag 16 november van 19.30-21.30 uur in ’T Haoler Hoes in Hooghalen

(voor de gemeenten Meppel, Westerveld, de Wolden, Hoogeveen, Midden Drenthe en Noordenveld)

  • Donderdag 17 november van 19.30-21.30 uur in het Dorpshuis Nieuw-Buinen

(voor de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen)

Mocht u verhinderd zijn op de beoogde datum voor uw gemeente, kunt u zich ook aanmelden voor één van de andere bijeenkomsten.

 

Meer informatie

Voor vragen kun je mailen naar leaderzuidoost@drenthe.nl. Voor meer informatie of voorbeelden vanuit het voorgaande subsidieprogramma, neem je een kijkje op de website www.leaderzuidoostdrenthe.nl of www.provincie.drenthe.nl/leader.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.