Maartje Klooster en dochter Ninthe Dekker maken ‘Het boek van de sterrenbeelden’

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 10:25

‘Het boek van de sterrenbeelden’ is het bijzondere product van Maartje en Ninthe Klooster uit Zuidwolde.

Moeder en dochter, allebei behept met een rijke fantasie werkten samen aan een droom voor een kinder-voorleesboek, waarbij hun kwaliteiten goed werden benut. De getekende sterrenbeelden van de 14-jarige Ninthe komen terug in het verhaal dat Maartje er bij bedacht.

„We hebben het er gekscherend over gehad om een boek uit te geven. Een boek zoals dit over sterrenbeelden was er nog niet. We besloten het gewoon te doen”, kijkt Maartje terug. Het duurde wat langer dan gedacht, maar dat leverde dan wel weer tachtig mooie pagina’s op en een mooi verhaal dat zich in een bijzondere wereld afspeelt.

Goede eigenschappen
Het verhaal speelt zich af op een wereld waar het steeds donkerder wordt door de slechte eigenschappen. Een aardpunt ontstijgt de planeet, daarop wonen de goede eigenschappen. Maar de schaduwen op de planeet vinden het verschrikkelijk dat de goede eigenschappen weg zijn, uiteindelijk blijkt het samen toch wat levendiger op de planeet, wanneer je maar rekening met elkaars eigenschappen houdt.

‘Het boek van de sterrenbeelden’ is in Steenwijk gedrukt in een oplage van zevenhonderd en gaat 19,95 euro kosten, bij voorinschrijving twee euro minder. De verkoop start op zaterdagmiddag 12 november bij AllezFlex in Zuidwolde

Info op Instagram: #boekvandesterrenbeelden 

 

Tekening uit 'Het boek van de sterrenbeelden'. Ninthe Dekker