Cultuurcarrousel voor alle basisscholen De Wolden

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 09:26

Gemeente De Wolden start in het nieuwe schooljaar met een cultuurmenu voor alle basisscholen: ‘Cultuurcarrousel De Wolden’. Vanaf 2023/2024 nemen alle 1830 leerlingen deel aan diverse culturele activiteiten.

Ze bezoeken theatervoorstellingen, volgen culturele workshops en doen erfgoedactiviteiten. Op donderdag 16 februari om 10.30 uur ondertekenden een afvaardiging van de schooldirecties en stichting CultuurKlik de overeenkomst voor dit cultuureducatieprogramma. Dat gebeurde in de Johan Frisoschool in Koekange, op een kunstzinnige manier en in aanwezigheid van leerlingen en wethouder cultuur Albert Haar. Door de handen ineen te slaan wordt het ook voor de kleinste scholen mogelijk om deze veelzijdige culturele activiteiten in het curriculum op te nemen.

De organisatie en coördinatie van de Cultuurcarrousel is in handen van stichting CultuurKlik. Een werkgroep, bestaande uit adviseur cultuureducatie Liesbeth Klok, de interne cultuur coördinatoren van de basisscholen, cultuurcoach Inge Sterken van Gemeente De Wolden en Bibliotheek De Wolden, stelt jaarlijks het programma samen. Voor de uitvoering werkt CultuurKlik samen met kunstvakdocenten, Theater De Tamboer, Schouwburg Ogterop, diverse lokale musea en andere erfgoedlocaties en culturele partners in de regio.

Doorlopende leerlijn kunst- en cultuur

Cultuurcarrousel De Wolden vormt samen met de bestaande lessenseries van Cultuurland De Wolden een prachtige doorlopende leerlijn kunst- en cultuur op de basisscholen. Leerlingen krijgen tijdens hun schoolperiode professioneel, kwalitatief onderwijs in de kunstdisciplines muziek, beeldend, dans, theater, media en erfgoed. Voor leerkrachten zijn er trainingen deskundigheidsbevordering.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.