Het Nieuwe Goed

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 13:07

Artist in residence in Theater De Tamboer. Mei 2023 start het project Het Nieuwe Goed. Jonge makers werken in de dagen dat het theater leeg staat aan een bijzondere productie.

Op dit moment zijn wij op zoek naar negen makers die met ons het avontuur aan willen gaan.

Deelnemers

Het Nieuwe Goed biedt negen talentvolle podiumkunstenaars zes weken lang de sleutel van Theater De Tamboer. De geselecteerde makers krijgen carte blanche om een interdisciplinaire productie te maken. Samen met artistiek procesbegeleider Anouk Rutten en andere professionals wordt twee dagen per week gewerkt aan een voorstelling die speelt in Theater De Tamboer in Hoogeveen en Theater De Winsinghhof in Roden.

Wie zoeken wij?

Ben je een spoken word artiest, rapper, producer, muzikant, theatermaker, danser, violist of een andere podiumkunstenaar? En durf jij het avontuur aan te gaan door met andere makers te werken aan een productie voor nieuw publiek?

Meld je dan voor 9 mei aan door een mail te sturen naar erik@kunstencultuur.nl met daarin een link naar je muziek, theater, spoken word, dans etc. 

Vergoeding

Voor je deelname aan Het Nieuwe Goed krijg je betaald. Als makersgroep krijg je ook budget om professionals in te huren om je te begeleiden. Het theater en K&C helpen je met de promotie. 

Selectie

Er worden 9 makers geselecteerd om deel te namen aan Het Nieuwe Goed. Binnen Het Nieuwe Goed krijg jij de vrijheid om te maken wat je wilt en uit te zoeken hoe je de zaal vol krijgt als jullie als collectief jullie productie presenteren. 

Maak- en presentatiedagen 

De maakdagen zijn op 31 mei,
1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 juni
en 5 juli 2023. 

De presentatiedagen zijn op 14 juli in Theater De Tamboer in Hoogeveen en 12 oktober 2023 in Theater Winsinghhof in Roden.

 
Financiering

Net als Stichting Kunst & Cultuur erkennen meerdere partijen het belang van talentontwikkeling en het bieden van een goede infrastructuur voor makers uit en wonend in Drenthe.

We zijn daarom erg blij dat Het Nieuwe Goed mede mogelijk wordt gemaakt door de bijdragen van  VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernard Cultuurfonds, de gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe.

Meer informatie: https://www.kunstencultuur.nl/makers/projecten/het-nieuwe-goed