Gratis trainingsaanbod voor amateurkunstorganisaties en makers

Gepubliceerd op 27 juni 2023 om 17:06

Dit jaar kunnen makers en organisaties in Drenthe op het gebied van amateurkunst, gebruik maken van een gratis trainingsaanbod. We geven je graag een overzicht van het huidige aanbod: 

In 10 jaar een bloeiende vereniging

Wil jij jouw vereniging of stichting weer laten bloeien? Lees dan verder, we informeren je over gratis opleidingsmogelijkheden. Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en een bloeiende toekomst te creëren? Dan is de training: 'In 10 jaar een bloeiende vereniging' speciaal ontworpen voor jouw bestuur van amateurkunstorganisaties!

Tijdens vier leerzame zaterdagen zul je ontdekken hoe je effectief nieuwe leden werft, geschikte bestuursleden vindt en de betrokkenheid van je huidige leden vergroot. Daarnaast zul je worden geholpen bij het opstellen van een solide toekomstplan, zodat je vereniging een stralende toekomst tegemoet gaat.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de training? Dat kan! We bieden deze training aan op twee locaties:

Hoogeveen: Meer informatie en voor de training in Hoogeveen

  • 23 september 2023
  • 14 oktober 2023
  • 11 november 2023
  • 16 december 2023

Assen: Meer informatie en aanmelden voor de training in Assen

  • 30 september 2023
  • 14 oktober 2023
  • 11 november 2023
  • 16 december 2023

Sesam Academie

Maar dat is nog niet alles! Er is ook deskundige ondersteuning via de Sesam Academie. Deze academie staat klaar om vrijwilligersorganisaties zoals die van jou te ondersteunen met professioneel advies. Of je nu vragen hebt over strategie en organisatie, interim-bestuursleden nodig hebt, financiële vraagstukken hebt, fondsen wilt werven, een vrijwilligers- en donateursbeleid wilt opzetten, hulp nodig hebt bij marketing en communicatie, advies zoekt over sociale veiligheid en vertrouwenspersonen, of hulp wilt om te voldoen aan wettelijke regelingen, de Sesam Academie staat voor je klaar.

Deskundige en ervaren adviseurs stellen hun kennis gratis ter beschikking. Wil je sparren met een SESAM Adviseur? Stuur dan een e-mail naar marjelle@kunstencultuur.nl.

Cultureel Avonturiers

En er is nog meer meer goed nieuws! Het Fondsenplatform Cultureel Avonturiers biedt een uitgebreid overzicht van fondsen en online trainingen over fondsenwerving. De trainingen worden regelmatig herhaald, dus je hebt altijd de kans om je kennis op dit gebied uit te breiden. Meld je aan door een e-mail te sturen naar marjelle@kunstencultuur.nl.

 

Stichting Kunst & Cultuur

Stichting Kunst & Cultuur (K&C) is een krachtige organisatie die zich inzet voor goed cultuuronderwijs op scholen in Drenthe en Groningen en cultuurparticipatie in Drenthe bevordert. Met hun projecten en evenementen willen ze zoveel mogelijk mensen stimuleren om deel te nemen aan of kennis te maken met kunst, cultuur en erfgoed. Talentontwikkeling en deskundigheidsbevordering staan centraal in zowel de amateurkunsten, de professionele kunsten als het onderwijs.

Hun medewerkers staan klaar om iedereen te ondersteunen met vragen op het gebied van kunst. Of je nu een amateurkunstenaar bent of een professional.  Ze bieden talentontwikkelingstrajecten aan, stimuleren samenwerkingen tussen kunstenaars en kunstdisciplines en delen graag onze kennis met jou. Heb je een plan of idee dat je wilt bespreken? Hun adviseurs kijken met je mee en geven waardevolle feedback.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in je vrije tijd? Abonneer je dan via deze link op hun nieuwsbrief. Voor meer informatie kun je ook een bezoek brengen aan de website: www.kunstencultuur.nl.

Grijp deze unieke kans om jouw culturele vereniging in De Wolden naar nieuwe hoogten te brengen! Samen zorgen we voor een bloeiende toekomst vol kunst en cultuur. 

Nog vragen? Neem gerust contact op met de cultuurcoaches van de De Wolden: Anne Marie Verkade-Diphoorn, a.verkade@dewoldenhoogeveen.nl of Inge Sterken, inge.sterken@dewoldenhoogeveen.nl.