Oktobermaand Kindermaand: Gratis activiteiten voor kinderen in De Wolden

Gepubliceerd op 19 september 2023 om 15:22

In oktober kunnen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis meedoen aan activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe. In De Wolden doen maar liefst negen instellingen mee, van molens tot musea.

Oktober Kindermaand is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur met als doel kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Programma De Wolden
In Atelier C in De Wijk kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten tijdens het schilderen op zijde.  Bij Het Tweede Lichtje in Ruinerwold kan een rijgkaars gemaakt worden. En voor de jonge sportievelingen is Speelnatuur OERRR een echte aanrader met een modderglijbaan en klimheuvel.
In de Meule van Wassens in Zuidwolde zijn oud-Hollandse spelletjes en in molen De Zaandplatte in Ruinen vindt een rondleiding door de molen plaats. Kinderen die van muziek houden zijn van harte welkom bij muziekvereniging Woudklank in Zuidwolde. En nieuwsgierige kinderen kunnen een speurtocht over eten volgen in Museum de Wemme in Zuidwolde. En tijdens het Stoofperenfeest in Ruinerwold vindt een speciale kinderveiling plaats. 

Koken in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek
Van 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis!’ In de bibliotheek van Ruinerwold is er daarom een kookworkshop, waar kinderen zelf gerechten uit verschillende culturen kunnen maken onder leiding van een echte chef-kok.

Jaarlijks evenement
Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement. Kinderen kunnen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Bijna alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk en bij een aantal activiteiten is een gebarentolk aanwezig. Elk jaar doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Programmaboekje
In totaal zetten bijna 90 instellingen in Drenthe dit jaar hun deuren open voor kinderen. Ze zijn goed voor meer dan honderd activiteiten, die te vinden zijn in het programmaboekje (verkrijgbaar bij het TIP’s en gemeentehuizen) en online op kindermaand.nl.