Logo onthuld voor Cultuur Carrousel De Wolden

Gepubliceerd op 12 januari 2024 om 15:32

Cultuureducatieprogramma draait op volle toeren! Op de basisscholen in De Wolden is ‘Cultuur Carrousel De Wolden’ in volle gang.

Vormgever Arjen Frijlink met rechts Liesbeth Klok van CultuurKlik, links de dames van Het Houten Huis en op de voorgrond de drie leerlingen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Dit nieuwe cultuureducatieprogramma krijgt op vrijdag 12 januari een ‘eigen gezicht’. Dan onthult ontwerper Arjen Frijlink van Nuver Works het logo aan leerlingen van groep 3 en 4 van CBS De Heidevlinder in Zuidwolde.

Dat gebeurt na de muzikale voorstelling Stem Kwijt van Het Houten Huis en het Noord Nederlands Orkest. Deze voorstelling is onderdeel van de Cultuurcarrousel en vindt plaats op school. De leerlingen doen actief mee door middel van muziek en spel.

Cultuur Carrousel De Wolden is een aanvullend cultuureducatieprogramma voor de 1830 leerlingen van alle basisscholen in de gemeente. De leerlingen gaan naar theatervoorstellingen, volgen culturele workshops en doen erfgoedactiviteiten. Door samen te werken, kunnen ook de kleinste scholen deze veelzijdige culturele activiteiten opnemen in het leerplan. Cultuurcoach Inge Sterken van gemeente De Wolden en adviseur cultuureducatie Liesbeth Klok van CultuurKlik stelden het programma samen, in overleg met de interne cultuurcoördinatoren van de scholen.


Voorstellingen, workshops en erfgoedactiviteiten

Naast de voorstelling Stem Kwijt staat Vinnie van Peergroup voor groep 7 en 8 op het programma. Een locatievoorstelling op een zolder in De Wolden. De erfgoedbezoeken gaan naar de Schaapskooi in Ruinen, de Barak Linde in Zuidwolde, de Karstenhoeve in Ruinerwold en museum De Wemme in Zuidwolde. De leerlingen van groep 5 en 6 van alle scholen maken dit jaar samen het boek ‘Paleis De Wolden’, aansluitend bij streekprogramma Wiede Wold. Voor groep 1 en 2 is een erfgoedleskist ontwikkeld rond het prentenboek Het Nieuwe Oude Huis. Deze leerlingen maken daarnaast met hun klas een eigen audioboek.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.