Stem nu op de Culturele Prijs van De Wolden 2023!

Gepubliceerd op 4 april 2024 om 13:31

De Wolden zet culturele sterren in de schijnwerpers: wie wint Culturele Prijs 2023? Sinds 2018 viert De Wolden jaarlijks haar culturele helden: al die dynamische inwoners, verenigingen en organisaties die het culturele landschap van De Wolden vormgeven. Wat valt er te winnen: 2500 euro! Dit jaar ben jij, de publieksjury, weer aan de beurt om te bepalen wie de Culturele Prijs van 2023 krijgt, dus bij deze roepen we heel De Wolden op om te stemmen!

De keuze zal niet gemakkelijk zijn, want alle genomineerden dragen op hun eigen unieke manier bij aan het rijke culturele leven in De Wolden. Op cultureeldewolden.nl vindt u het stemformulier en ook een overzicht van alle genomineerden. Benieuwd wie er meedingen naar de prijs?

Koninklijke Muziekvereniging Apollo (De Wijk): Al 125 jaar lang draagt Apollo bij aan het sociale en culturele leven van De Wijk. Met diverse concerten en deelname aan lokale evenementen blijft Apollo een belangrijke speler in de gemeenschap. Apollo vierde in 2023 haar 125-jarig bestaan met een jubileumconcert.

Muziekvereniging Con Amore (Veeningen): Bij Con Amore in Veeningen, waar jong en oud samen muziek maken, staat verbondenheid centraal. Met 34 leden, variërend in leeftijd van 10 tot 88 jaar, creëert de vereniging een warme en gastvrije omgeving voor muzikanten van alle niveaus.

Foodfestival Wereldse Heerlyckheid Ruinen (Ruinen): Het Internationale Foodfestival in Ruinen verbindt culturen en stimuleert integratie door de presentatie van diverse culinaire tradities. Het succes van het festival heeft al geleid tot meer internationale evenementen.

Toneelvereniging UDI (Ruinerwold): Met twee succesvolle toneelstukken per jaar trekt UDI een divers publiek, van jong tot oud. Het gezelschap laat zien dat de passie voor toneel leeft in Ruinerwold, ondanks alle uitdagingen, zet UDI elk jaar weer een schitterende voorstelling neer.

Het Onwies Faute Feest (De Wijk): Het Faute Feest, opgezet door lokale inwoners, brengt jong en oud samen voor een avond vol muziek en verkleedplezier. Het evenement groeit elk jaar met nieuwe thema's en activiteiten, gedreven door de enthousiaste organisatie en de steun van vrienden en kennissen.

Breng voor 22 april  ook jouw stem uit via het online stemformulier: wie verdient de Culturele Prijs 2023 van De Wolden? De prijs wordt op 28 april uitgereikt op de Wiede Wolden dag bij Westerbergen in Echten. Kom je ook?