Oproep aan kunstmakers: Gekleurd Grijs

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 11:15

Met het project Gekleurd Grijs stimuleren wij in Drenthe de kunstbeoefening van senioren.

Dit doen wij tijdens een speciale actiemaand waarin culturele activiteiten worden georganiseerd voor de doelgroep. Met z’n allen enthousiasmeren we ouderen voor kunst en erfgoed in de provincie Drenthe. Doe je dit jaar ook (weer) mee aan Gekleurd Grijs in Actie!?

De vergrijzing van de provincie Drenthe neemt de komende jaren steeds verder toe. Senioren zijn dus een belangrijke doelgroep voor de cultuursector. Door hen tijdens de actiemaand laagdrempelig kennis te laten maken met uiteenlopende kunstzinnige en creatieve activiteiten zijn zij ons publiek en deelnemers van morgen.

Gekleurd Grijs in Actie! dit jaar in juni

Vanwege de coronapandemie hebben wij ervoor gekozen de actiemaand te organiseren in de maand juni. Jouw, voor senioren geschikte, workshop, rondleiding, voorstelling of concert brengen wij dan graag onder de aandacht. Denk goed na over prijsstelling en senioren zijn soms dol op kortingsacties. Twee toegangskaarten voor de prijs van één of bij bezoek een gratis kopje koffie met wat lekkers is wellicht eenvoudig te organiseren. Alle activiteiten verzamelen we op de website https://www.kunstencultuur.nl/evenement/gekleurd-grijs en promoten we via verschillende kanalen.

Aanmelden van activiteiten

Meld je activiteit aan via het online formulier. Op dit formulier kun je een omschrijving, data en locatie(s) van jouw activiteit(en) vermelden. We ontvangen ook graag een foto van rond de 700kb, zodat we die met je activiteit op de website kunnen plaatsen.

Voor vragen mail naar:  gekleurdgrijs@kunstencultuur.nl

Ps. 1 Samenwerking met buurt- en dorpshuizen

Omdat we ook senioren willen bereiken die minder bekend zijn met kunst en cultuur gaan we samenwerken met buurt- en dorpshuizen. Als jij een activiteit op deze locaties kunt organiseren dan horen wij dat graag.

Ps. 2 Maatschappelijke thema’s Wij vinden het leuk vinden als er ook activiteiten geprogrammeerd worden die aansluiten bij actuele maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, milieu, gezonde voeding en/of nieuwe vormen van energie.

Ps. 3 Maatjesproject

Wij starten in de aanloop naar de actiemaand een maatjesproject, zodat senioren kennis kunnen maken met andere leeftijdsgenoten en andere generaties om samen culturele activiteiten te bezoeken. Heb je hier ideeën over dan horen wij dat graag.

Promotie

K&C promoot het programma van Gekleurd Grijs in Actie! in samenwerking met welzijn-, ouderen- en zorgorganisaties, dorpshuizen en andere organisaties die affiniteit hebben met senioren. Flyers en posters worden in een grote oplage verspreid onder bibliotheken, recreatieparken, Tourist Info Points, horecagelegenheden, buurt- en dorpshuizen en culturele instellingen etc. Onze mediapartners RTV Drenthe en NDC Mediagroep ondersteunen ons bij de publiciteit. Het publiek wordt op de hoogte gehouden via de www.kunstencultuur.nl/gekleurdgrijs en de Facebookpagina www.facebook.com/gekleurdgrijs.

 

Gekleurd Grijs Handvat Juni 2022
PDF – 89,4 KB 156 downloads