Jonge Drentse musici voor dansconcert Move It! gezocht

Gepubliceerd op 17 maart 2022 om 13:34

#GoClassic zoekt jonge muzikanten uit Drenthe voor Move It!. In deze grootschalige theaterproductie van Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest komen muziek, dans en theater samen.

Gevorderde muzikanten tussen de 13 en 25 jaar kunnen zich nu aanmelden om mee te spelen met het orkest. De voorbereidende workshops en repetities starten op zondag
10 april en zijn in Assen en Hoogeveen. Aanmelden kan tot 2 april op www.goclassic.nl. In Move It! spelen 150 jonge musici, dansers en acteurs het liefdesverhaal van Romeo en Julia. De voorstelling vindt plaats op donderdag 19 mei om 20.00 uur in De Nieuwe Kolk in Assen. Projectleider Monique Verheugt is voor meer informatie bereikbaar via info@goclassic.nl.

Romeo & Julia in een nieuw jasje
In het dansconcert Move It! steken regisseurs Anna en Hanna met de deelnemers het klassieke liefdesverhaal van Romeo & Julia in een nieuw jasje. Het NNO begeleidt de voorstelling met muziek van Sergej Prokofjev. De jonge musici die via #GoClassic meewerken nemen een deel van de muziek voor hun rekening. Ze maken een eigen compositie en voeren die samen met het NNO uit. De data en locaties voor de voorbereidende workshops en repetities zijn te vinden op www.goclassic.nl. Deelname is gratis.

#GoClassic
#GoClassic is een project voor jonge, gevorderde musici in Drenthe die houden van een uitdaging. Een creatieve ontwikkelplek waar ze experimenteren met andere muziekstijlen en kunstdisciplines. Ze volgen workshops, maken samen muziek en werken met elkaar eigen ideeën uit tot echte projecten. #GoClassic is een initiatief van de Drentse kunstinstellingen Stichting Kunst & Cultuur, ICO, De Kunstbeweging, Scala en CultuurKlik.