Culturele tuin Berghuizen

Op zaterdag 27 en zondag 28 september: Culturele Tuin Berghuizen

De Berghuizer tuinen op de adressen Berghuizen 12, 14 en 16 zullen opengesteld zijn tijdens de middagen. Het zijn de tuinen van de fam. Veltman, de Vries en Els Last en Tom Dorbeck. Op 27 en 28 september a.s. van 13.00 – 17.00 uur zullen deze tuinen voor het publiek opengesteld zijn.
Op 27 september zal ook de aangrenzende gereformeerde kerk open zijn voor bezichtiging, om te luisteren naar orgelspel, het bewonderen van een prachtig werkstuk, getiteld “Schapen”, dat kinderen van de Harm Vonckschool in Berghuizen hebben gemaakt onder leiding van Maria Mink en/of om genieten van een consumptie.

In de tuinen, die voor deze gelegenheid met elkaar verbonden zullen zijn treft u beelden/objecten aan van Jqln. Zij heeft ook het portret van Willem Alexander, in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde, gemaakt. De beelden/objecten zijn soms heel groot en soms relatief klein, van roestvrij staal en gegraveerd glas.
Bernard Dorbeck stelt ook enige beelden tentoon. Zijn stijl laat zich het best omschrijven als expressionistisch, abstract en semi-abstract. Simone Dorbeck laat haar prachtige keramische werk zien, schalen en aanverwante vormen. Tevens kunt u enige glasobjecten zien, in eigen bezit, van Hermione Velthuis, die ook de prachtige ramen heeft gemaakt in de raadzaal. Éen van deze objecten heeft ook direct verband met de ramen.
Van Tom Dorbeck zult u schilderijen kunnen aantreffen, over de terreinen verspreid, onder de diverse overkappingen.
Het is niet onmogelijk, dat nog enige collega’s zich bij de exposanten zullen aansluiten.

Tevens zal één van de twee huisorkesten van het instituut Visio – instituut voor blinde, meervoudig gehandicapte mensen te Echten – op zondag komen spelen.
Zaterdag zal van 14.00 -15.00 uur een klankschalenconcert worden gegeven door Prema Rothermunt.
En zondag bespeelt Martin Kroeze – van 14.00 – 15.30 – de hang, een nog weinig bekend, maar prachtig instrument.

Op zondag zullen in de tuinen eenvoudige consumpties verkrijgbaar zijn.

Wij nodigen jullie van harte uit om te komen kijken en luisteren.

wat is dit?