Inspiratiebijeenkomsten Drents netwerk jonge kind

Gepubliceerd op 3 mei 2022 om 09:22

Binnen het Drents netwerk Jonge kind bieden we je als pedagogisch professional graag inspirerende bijeenkomsten en
trainingen aan.

In deze flyer lees je wat we dit schooljaar en volgend schooljaar aanbieden. Voor alle bijeenkomsten geldt
dat je als school of kinderopvang/voorschool de gelden uit de subsidieregeling Cultuureducatie met kwaliteit hiervoor kunt
inzetten. Zie ook: www.compenta.nl of vraag je adviseur cultuureducatie uit jouw regio.


Voor informatie over bijeenkomsten en trainingen kun je contact opnemen met Jildou Fabriek, coördinator van het Drents netwerk jonge kind, j.fabriek@methetico.nl.

 

Dan wijzen we je daarnaast nog speciaal op de eerstvolgende bijeenkomst: op 8 juni aanstaande vindt er een doe-atelier plaats, met de titel ‘natuur, spel en verbinding’. Zie onder voor meer informatie, of meld je direct aan met een reply op deze mail.

Informatie flyer Doe-atelier ‘Natuur, spel en verbinding’

Titel                       Doe-atelier ‘Natuur, spel en verbinding’: dat geeft creativiteit! 

Datum                  8/6/2021 

Tijd                        19:00 – 21:15 

Locatie                  Duurzaamheidscentrum, Assen 

Natuur, spel en verbinding 

Kinderen hebben de natuur nodig. Natuur geeft ons een solide basis. Kinderen – en wij natuurlijk ook – leren veel van de seizoenen. Geduld hebben bijvoorbeeld. Alles kent een eigen moment in de natuur. De natuur beweegt ritmisch, net als dat wij in- en uitademen. De natuur is vol en uitbundig in de zomer, meer naar binnen gekeerd in de herfst, verstilling in de winter, en nu in de lente juist naar buiten komend. 

Het mooie is: de natuur zit al in het kind zelf! En wij kunnen die relatie tussen kind en natuur als professional op veel manieren verstevigen. Bijvoorbeeld door het vergroten van hun betrokkenheid bij de natuur die dicht bij hen is. Maar hoe kun je dat nou nog meer een ervaring laten zijn? Een echt ontdekken, alle zintuigen op scherp? Niet alleen die van je groep, maar ook die van jezelf! Kom deze avond leren en ervaren hoe je de creatieve en zintuigelijke ontwikkeling van jouw groep kan stimuleren vanuit een verbondenheid met de natuur en het kind. 

Voor wie? Voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten onderbouw en iedereen die iets wil weten over de creatieve en zintuigelijke ontwikkeling van het jonge kind vanuit de natuur.  

Waar en wanneer? Woensdag 8 juni 2022, Duurzaamheidscentrum in Assen. 

Kosten €17,50 per persoon 

Meer info en aanmelden: mail j.fabriek@methetico.nl

Planning Drents Netwerk Jonge Kind
PDF – 779,9 KB 175 downloads