Carla Leurs met Cugnon Consort in Reestkerk

Oud-Avereest

16 feb 2020

Van 15.00 uur

Plaats: Reestkerk

Oud-Avereest

16 februari 2020 (15:00)

De befaamde violiste Carla Leurs komt met een viertal leden van het Cugnon Consort naar Oud Avereest.

Carla Leurs is met recht een muzikale duizendpoot. Tijdens de London Proms werd haar “Engaging personality” geroemd als concertmeester van de BBC Philharmonic. Maarten ’t Hart schreef dat hij tranen in zijn ogen had tijdens Schubert’s strijkkwartet “Tod und das Mädchen”, het NRC noemde haar spel compromisloos en ontwapenend, de Seattle Times roemde haar voor haar “Deeply musical understanding” in het vioolconcert van Tsjaikovski.

Als kamermusicus werkte Carla onder meer samen met violisten Itzhak Perlman, Vilde Frang en Liza Ferschtman, cellisten Sol Gabetta, Julian Steckel en Nicolas Altstaedt, fluitist Jacques Zoon en diverse leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de Berliner Philharmoniker. Zij was te beluisteren op het Menuhin Festival in Gstaad, Verbier Festival, Davos Festival, Delft Festival en het eerste Perlman Chamber Music Program in New York.

Vanaf 2012 was Carla concertmeester van het Orkest van het Oosten, onder leiding van Ed Spanjaard en vervulde deze rol ook als gast bij onder meer de London Philharmonic, BBC Philharmonic, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch en het Nederlands Kamerorkest. In juni was haar laatste optreden als concertmeester. ,,Ik ga me nu vooral concentreren op soloprojecten en kamermuziek”.

Dankzij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds bespeelt Carla een prachtige viool gemaakt door Nicolas Lupot, Paris 1808.

 

wat is dit?