Carnaval der Ruiner Dieren

Ruinen

10 mei 2019

Van 18.30 uur

Plaats: Sporthal Ruinen

Ruinen

Ruinen repeteert voor Carnaval der Ruiner Dieren
Ruinen – Ruinen viert het Carnaval der Ruiner dieren, met als hoogtepunt een muziek- en danspektakel op vrijdag 10 mei om 18.30 uur in de sporthal in Ruinen. Het project is een mooie samenwerking van IKC ’t Oelebröd, Muziekvereniging Crescendo en Scala Centrum voor de Kunsten. Uitgangspunt is het prachtige klassieke muziekstuk Carnaval der Dieren van componist Camille Saint-Saëns. Op dit moment repeteren leerlingen, leerkrachten en musici met veel enthousiasme voor dit vrolijke feest vol kleuren en klanken. Het publiek wacht een avond die meevoert naar een dierenrijk vol dansende vogels, vissen, olifanten, leeuwen, kippen, hanen, krokodillen, schildpadden, zwanen en halfezels. Gaat het de dirigenten lukken om alles in goede banen te leiden?

IKC ’t Oelebröd en Muziekvereniging Crescendo
Op het Oelebröd stoomt docent/choreograaf/regisseur Marjanne Oost van Scala de leerlingen en leerkrachten klaar voor de voorstelling in mei. Elke groep studeert een dans in waarmee de kinderen een eigen diersoort verbeelden. De leerkrachten vervullen de rol van verteller. Met grappige rijmpjes van Ivo de Wijs, geïnspireerd op het werk van Saint-Saëns, praten zij de dans- en muziekstukken aan elkaar. De onderdelen met live muziek worden uitgevoerd door het 26-koppige orkest van Muziekvereniging Crescendo Ruinen. Ook daar zijn de musici en majorettes in februari al gestart met het instuderen van de stukken. De majorettes presenteren een act op het nummer ‘Can you feel the love tonight’ uit The Lion King en een jungledans.

Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns
Het project is een mooie manier om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met klassieke muziek. In zijn Carnaval der Dieren (1886) weet Camille Saint-Saëns de karakteristieke eigenschappen van de verschillenden diersoorten zeer treffend, en met een beetje spot, prachtig te verklanken. Zo is de koninklijke mars van de leeuw bijvoorbeeld erg bombastisch en het stuk van de zwaan juist heel rustig en sierlijk. In het Ruiner Carnaval der Dieren wordt zijn muziek aangevuld met moderne muziek.

wat is dit?