Carnaval der Ruiner Dieren

Ruinen

10 mei 2019

Van 18.30 uur

Plaats: Sporthal Ruinen

Ruinen

Carnaval der Ruiner Dieren barst los

Ruinen – Op vrijdag 10 mei om 18.30 uur barst in de sporthal in Ruinen het Carnaval der Ruiner Dieren los. Kinderen en leerkrachten van IKC ’t Oelebröd en het 20-koppige orkest van Muziekvereniging Crescendo voeren hun publiek mee naar een dierenrijk vol dansende vogels, vissen, olifanten, leeuwen, kippen, hanen, krokodillen, schildpadden, zwanen en halfezels. Dat gebeurt op prachtige klassieke muziek uit Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns afgewisseld met moderne muziek. Ook de majorettes van Crescendo geven acte de présence. Gaat het de dirigenten lukken om alles in goede banen te leiden?

Kinderen en leerkrachten IKC ’t Oelebröd in de hoofdrol
Alle kinderen van ‘t Oelebröd voeren in mooie kostuums per groep een dans uit waarmee ze een diersoort verbeelden. De leerkrachten praten de dans- en muziekstukken aan elkaar met grappige rijmpjes van Ivo de Wijs, geïnspireerd op het werk van Saint-Saëns. Ze zijn allemaal klaargestoomd voor hun optreden door docent Marjanne Oost van Scala Centrum voor de Kunsten, die het publiek een muzikaal sprookje beloofd.
 
Orkest en majorettes Muziekvereniging Crescendo
De onderdelen met live muziek worden uitgevoerd door het orkest van Muziekvereniging Crescendo Ruinen. De musici zijn al maanden aan het repeteren. Ook de majorettes van Crescendo leveren een bijdrage aan het spektakel. Zij presenteren een act op het nummer ‘Can you feel the love tonight’ uit The Lion King en ze doen een jungledans.

Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns
Het project is een mooie manier om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met klassieke muziek. In zijn Carnaval der Dieren (1886) weet Camille Saint-Saëns de karakteristieke eigenschappen van de verschillenden diersoorten zeer treffend, en met een beetje spot, prachtig te verklanken. Zo is de koninklijke mars van de leeuw bijvoorbeeld erg bombastisch en het stuk van de zwaan juist heel rustig en sierlijk. In het Ruiner Carnaval der Dieren wordt zijn muziek aangevuld met moderne muziek.

wat is dit?