Expositie Ellen Dekker en Leonoor Colenbrander

08 feb 2020  -  16 mrt 2020

Van tijdens openingsuren

Plaats: Bibliotheek

Zuidwolde

Tot 17 maart exposeren Ellen Dekker (schilderijen) en Leonoor Colenbrander (foto’s) in Bibliotheek Zuidwolde.

Ongeveer 2,5 jaar geleden is Ellen Dekker begonnen met schilderen met acrylverf en tegenwoordig ook met olieverf. Ellen heeft altijd getekend en ook geaquarelleerd, maar zij heeft nooit de passie gevonden. Met schilderen met acryl en olieverf is de passie wel gekomen.
Ellen heeft les gehad van verschillende kunstenaars, Inge van Hurck, Svetlana Tartakovska en Rogier Willems. Ellen is nog zoekende naar waar haar kracht ligt. Ze schildert zowel portretten als dieren. Zij schildert ook in opdracht.

Leonoor Colenbrander heeft al een aantal jaren interesse voor fotografie. Echter door tijdgebrek en andere werkzaamheden heeft ze pas een paar maanden geleden verdiept in fotografie, een camera gekocht en is zij op pad gegaan.
Al snel kwam Leonoor erachter dat portretfotografie het meest bij haar past. Zij vindt het mooi om iemand op een andere manier neer te zetten. Een manier waarop je blijft kijken, misschien wel ontroerd raakt en dat er meer te zien is dan een foto alleen.
Inmiddels volgt Leonoor workshops en cursussen om zich verder te ontwikkelen in fotografie om zo de fijne kneepjes te leren.

Het werk van Ellen Dekker en Leonoor Colenbrander is tijdens de openingsuren van Bibliotheek Zuidwolde te zien.

wat is dit?