Herdenkingsconcert

Hoogeveen

04 mei 2019

Van 21.00 uur

Plaats: Hoofdstraatkerk

Hoogeveen

Herdenkingsconcerten van de NBA i.s.m. Viva la Musica

De NBA organiseert dit jaar in samenwerking met de koorschool Viva la Musica, een vijftal Herdenkingsconcerten. Tijdens de concerten willen we stilstaan bij de slachtoffers van conflicten waar ook ter wereld. Daarnaast is deze herdenking een moment om stil te staan bij wat er door mensen is opgebracht voor onze vrijheid. Om daarvan te leren maar voorál om niet te vergeten.

Tijdens de herdenkingsconcerten voert de Nederlandse Bach Academie i.s.m. Viva la Musica een paar bijzondere stukken uit. 
Op het programma staan: 

Het Requiem in C klein van Cherubini, een aantal delen uit de Peacemakers van Karl Jenkins, On suuri sun Rantas Autius, gebaseerd op een Fins Volkslied en The Lord Bless You and Keep You van John Rutter door Hoite Pruiksma bewerkt voor orkest. Deze werken worden onderbroken door verhalen van scholieren over o.a. de tweede Wereldoorlog.

Uitvoerenden zijn het grootkoor, groot symfonieorkest met uitgebreid slagwerk en solisten van de Nederlandse Bach Academie en de koorschool Viva la Musica, een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd. Afwisselend gedirigeerd door Ceciel van der Zee en Hoite Pruiksma.  


De concerten vinden plaats op 28 april in Leeuwarden, 1 mei in Coevorden, 2 mei in Bolsward, 3 mei in Veenhuizen en 4 mei in Hoogeveen.
Kijk voor de exacte locaties, tijden en tickets op onze website: www.nederlandsebachacademie.nl.

wat is dit?