Kunst in de Buitenlucht

01 jun 2021  -  01 okt 2021

Plaats: Spaarbankbos en Spaarbankhoeve

Hoogeveen en Fluitenberg

‘BUITENLUCHT’
Kunst in het Spaarbankbos; de unieke symbiose tussen kunst en natuur

‘Kunst in het Spaarbankbos’ is alweer de zesde editie van de tweejaarlijkse
beeldententoonstelling ‘Buitenlucht’. Buitenlucht is een project van de Hoogeveense
kunstenaars Sejo Slingenberg en Jerry Bisschop. Zij plaatsen kunst in een voor iedereen vrij toegankelijk gebied om zo kunst dichtbij de mensen te brengen.
Net als tijdens eerdere edities van het kunstproject is een samenwerking aangegaan met
Het Drentse Landschap. Het Drentse Landschap ondersteunt het project van harte omdat het kunst en natuur samenbrengt en bezoekers een unieke beleving biedt.

De route door het bos voert langs 23 kunstwerken, van even zoveel kunstenaars.
Gedurende de looptijd van het project, van 1 juni tot 1 oktober 2021, worden de kunstwerken overgegeven aan de natuur en zal de zon, wind en regen invloed hebben op de kunstwerken.

Wie : Hester Slingenberg, Betty Simonides, Iris Burghout, Hugo Galama, Anna Kramer, Janny Smit, Alinda Ottens, Henk Pompstra, Roekie Sheer Mahomed, Dick Marissen, Harm Echten,Sejo Slingenberg, Jerry Bisschop, Fabian Westphal, Kitty Blüm, Joop Striker, Marlies van Hoof, Herman van de Poll, Martha Veldthuis,Wilma Geerts, Willy Koolstra, Willy Brugman, Ans Schuiling, Wianda Keizer, Janneke Hogerheijde en Inge van de Louw.


Gelijktijdig met de expositie ‘Buitenlucht’ exposeren drie kunstenaars in de Spaarbankhoeve hun werk. Die trio expositie heeft de naam ‘Binnenlucht’.

wat is dit?