Oktober: Kindermaand Kinderboekenweek

23 sep 2021  -  30 okt 2021

Plaats: Bibliotheken in De Wolden


Oktober Kindermaand | Kinderboekenweek | BoekStart
 Nog even wachten en dan is het weer Oktober Kindermaand! Er zijn ontzettend veel organisaties die de handen ineen hebben geslagen om leuke activiteiten voor kinderen te organiseren. Zo kunnen kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar gratis meedoen met een workshop vloggen in de bibliotheek.

Vlogger Jordi van der Werf uit Emmen leert ze de kneepjes van het vak. Tijdens de workshop gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze leren hoe ze cameravrij worden, krijgen tips en trucs over het filmen en hoe ze een vlog kunnen monteren.

De workshop duurt 1 uur en er kunnen maximaal 25 kinderen per workshop meedoen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar de bibliotheek waar de workshop plaatsvindt. In Zuidwolde op 9oktober.

Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober
Dit jaar is het thema van De Kinderboekenweek: ‘Worden wat je wil”.

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen alles worden wat ze willen. Dit kan door het lezen van boeken, maar ook door naar de activiteiten te gaan die georganiseerd worden in diverse bibliotheken. Zo is er een meet&greet met beroepen, kunnen kinderen een hoed maken van hun droomberoep en nog veel meer.

Ben jij benieuwd naar wat wij in onze bibliotheek organiseren? We hebben alles in onze agenda staan.

BoekStart voorleesmoment

Vrijdag 1 oktober is er weer een online voorleesmoment. Dit keer gaan we het hebben over beroepen!

Kijk jij ook samen met jouw (klein-)kind naar dit voorleesmoment? De uitzending vindt plaats op ons YouTube kanaal. Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar de reacties van de kinderen! Deze kun je delen in de chat.

Tijd: 10.00 tot 10.15 uur

Mocht het niet lukken om vrijdag te kijken, dan kun je de uitzending terugkijken op 4 en 5 oktober tussen 10.00 en 11.00 uur.

Yes! We mogen weer meer!
Vanaf 25 september is een bezoek aan de bibliotheek bijna als vanouds. En wat doet het ons goed dat dit nu gaat gebeuren. Wil je weten wat er nu verandert aan jouw bibliotheekbezoek? Alle informatie vindt je op de website.


Bibliotheek Zuidwolde
www.bibliotheekzuidwolde.nl | info@bibliotheekzuidwolde.nl
Hoofdstraat 110, 7921 AR ZUIDWOLDE DR, NEDERLAND
088 012 8290
 

 

wat is dit?