Schilderijen van Ellen Dekker, Creatief Werk van Leonoor Colenbrander

Zuidwolde

23 okt 2019  -  31 dec 2019

Van tijdens openingsuren

Plaats: Gemeentehuis

Zuidwolde

Expositie: Ellen Dekker en Leonoor Colenbrander

Oktober t/m december 2019 

Biografie Ellen Dekker

Hallo ik ben Ellen Dekker en zo’n 2,5 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen met acrylverf en tegenwoordig ook met olieverf. Altijd wel getekend; “Ellen denkt dat wiskundeles tekenles is” en vroeger geaquarelleerd maar nooit de passie gevonden. En zie daar is het! Schilderen met acryl en olieverf.

Om toch niet zomaar wat te doen heb ik les gehad van verschillende kunstenaars. (Inge van Hurck, Svetlana Tartakovska, Rogier Willems.) Deze zijn zeker niet onbekend als kunstenaars.Nu ben ik nog zoekende naar waar mijn kracht ligt. Dit kun je ook zien aan het werk wat in het gemeentehuis hangt. Een aantal portretten, ook 1 van mijn jongste dochter en een tweetal dieren. Steenbok en Schotste hooglander. Deze laatste is misschien wel een aanzet dat een thema: “Drenthe”. Dit zullen wij gaan meemaken. Een mooie kans om het Drentse landschap te schilderen, met al haar schoonheid.

Omdat ik toch ook al wat werk verkoop in opdracht, variërend van portretten van dieren tot handen kon ik nu niet zoveel werk ophangen. Er is dus werk aan de winkel. En mocht je graag een portret van je geliefde man, vrouw, kinderen, kat, hond, paard enz. dan kan dit natuurlijk altijd.

Biografie Leonoor Colenbrander

Al een aantal jaren had ik de interesse voor fotografie, door gebrek aan tijd en andere werkzaamheden zette ik niet door om tot de aanschaf van een camera te komen.

Tot enkele maanden terug…Ik verdiepte mij in fotografie, heb een camera gekocht en ben op pad gegaan.Al snel kwam ik erachter dat portretfotografie het meest bij mij past.

Ik vind het mooi om iemand neer te zetten op een andere manier. Een manier waarop je blijft kijken, misschien wel ontroerd raakt en dat er meer te zien is dan een foto alleen.

Inmiddels volg ik workshops en cursussen om mij verder te ontwikkelen in fotografie. Hiermee wil ik mij meer verdiepen in fotografie om zo de fijne kneepjes van het vak te leren

 

 

wat is dit?