Zangspeeltuin in Meeuwenveen o.l.v. Sinje Kiel

31 jul 2020  -  01 aug 2020

Van 18.00 uur vrijdag tot zaterdag 18.00 uur

Plaats: Meeuwenveen

Havelte

* Zangspeeltuin in Meeuwenveen *

Bijzondere tijden vragen om bijzondere activiteiten.
Ben je niet op vakantie, maar wil je nog even ertussenuit?
Graag nodig ik je uit om mee te doen aan onze Zangspeeltuin.

De Markiezin van Drenthe organiseert voor wie van zingen houdt een speelse cursus met Sinje Kiel en drie gastdocenten. Doe mee en zing om de lockdown van je af te schudden! Van vrijdagavond 31 juli 18:00 uur tot zaterdag 1 augustus 18:00 uur in Meeuwenveen, Havelte.

Wij beginnen vrijdagavond met een workshop Lax Vox o.l.v. Franka van Essen, mezzosopraan om onze stembanden op te warmen en te ontspannen. Heb je weleens een zanger voor een optreden met een rietje in zo'n plasticflesje zien bubbelen? Dat! (Iedereen eigen flesje mee, de flessenhals houdt spetters tegen.) 

Daarna zingen met Sinje Kiel en David van Ooijen, gitaar en luit- avondliederen, canons, wiegeliedjes uit de hele wereld en in diverse stijlen om onze stem en (het zingen met) elkaar terug te vinden. 

Zaterdag is er in de ochtend een adem-stem workshop met Sinje met aandacht voor zangtechniek en houding, zingen vanuit je midden, op zoek naar ruimte in jezelf. 

Later komt het Ierse multitalent P.M. O'Sullivan en gaan we los met liederen, die je altijd al graag wilde zingen! Heb je zo'n wensnummer? Alles mag, als er maar akkoorden onder staan. En als je zelf niets kunt bedenken, wees niet bang- wij hebben genoeg ideeën. Begeleiding op gitaar of ukulele. Het idee is, dat je af en toe solo en ook ensemble zingt. 

Dus in het kort:
vrijdag
18:00 aankomst
18:30-19:30 uur Lax Vox met Franka
20:00-22:00 uur Zingen met Sinje en David
zaterdag
11:00-12:30 uur adem-stem workshop met Sinje
13:00-14:00 uur lunch
14:30-17:00 uur Zingen met Sinje en P.M. O'Sullivan
tot 18 uur samen opruimen

Kosten
Deelname kost €125,- per persoon. Vanaf 10 personen kan het doorgaan, maximaal 12 deelnemers. Thee en koffie en de lunch op zaterdag zijn inbegrepen.
Er bestaat de mogelijkheid om te overnachten op deze mooie plek! Deelname inclusief overnachting (eenpersoonskamer) kost €160,- (zelf lakens en handdoeken meebrengen). Geef bij aanmelding aan of je hiervan gebruik wil maken. Let op: voor deze cursus geldt geen korting voor donateurs.

De workshop wordt gehouden in Meeuwenveen, Havelte, een heerlijke, ruime accommodatie in het bos. Tussendoor gaan wij bij lekker weer naar buiten, in de pauze en 's ochtends kun je wandelen en uiteraard houden wij ons aan de Coronamaatregelen, volgens RIVM: Professionele en amateurkoren en zanggroepen kunnen weer repeteren en optreden mits zij hierbij de aanvullende richtlijnen opvolgen, als beschreven op de site van het RIVM. Tussen zangers moet in ieder geval minimaal 1,5 meter afstand zijn, bij voorkeur niet achter elkaar, maar in een zigzag formatie. De binnenruimte moet gelucht worden etc. Gaan we doen! Ook handen wassen uiteraard en niezen/hoesten in je elleboog. Als je ziek bent (of een van je huisgenoten) kom je natuurlijk niet.

Belangstelling of vragen? Mail mij! Aanmelden graag z.s.m., je ontvangt een bericht en nadere info met o.a. betaalgegevens na 23 juli.

Nog een fijne zomer!
Hartelijke groeten,
Sinje Kiel

 

wat is dit?