Vergroot jouw netwerk

Gepubliceerd op 18 juni 2024 om 16:14

Sluit je aan bij de volgende platforms en bekijk hoe ze jouw werkzaamheden kunnen versterken: 

Cultureel De Wolden

  • Op onze site www.cultureeldewolden.nl tref je cultureel nieuws, de culturele agenda van De Wolden, een culturele kaart met al het culturele aanbod en daarnaast relevante informatie zoals fondsen en subsidies.
  • Facebookpagina, instagrampagina van Cultureel De Wolden
  • Plaats jezelf (of je stichting/vereniging) op de culturele kaart van De Wolden,  stuur hiervoor een mailtje naar: cultuurcoach@dewoldenhoogeveen.nl 
  • Cultureel Café: Ontmoeten in het Cultureel Café. Een laagdrempelige manier om kennis te maken en daarnaast ideeën uit te wisselen met cultuurmakers en cultuurcoaches. Je bent van harte welkom! 
  • Cultuurbrengersbijeenkomsten: (2x per jaar, voorjaar en najaar)

Tip: Wil je iets organiseren; bekijk tijdig de culturele agenda om te zien of er andere evenementen zijn gepland, zodat jullie het evenement niet op dezelfde datum organiseren. Wellicht zijn er ook mogelijkheden tot samenwerking met andere cultuurmakers die graag willen optreden rond die tijd. 

Overige Platforms

Kuunst.nu is een kunstplatform voor en door professionele kunstenaars uit Drenthe. Met als missie het kunstklimaat in Drenthe te verbeteren en de zichtbaarheid van kunstenaars die meedoen te vergroten.

Kunstbende Creatief platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.
Tutorials, workshops, prikbord, optredens en een wedstrijd. 

Popsport Drenthe Voor talentvolle, jonge muzikanten, dj’s / producers, singer-songwriters, rappers en acts (14 – 21 jaar) die meer willen met hun eigen muziek!

Oktober Kindermaand biedt cultuurmakers in De Wolden een kans om deel te nemen aan dit kunst- en cultuurproject met gratis activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud in Drenthe.

Gekleurd Grijs Creatieve activiteiten voor senioren in heel Drenthe (actiemaand). Mooie kans om als cultureel ondernemer of culturele organisatie bij dit project aan te haken.

Actief na Schooltijd Stel jij wil jouw culturele activiteit onder de aandacht brengen bij kinderen in De Wolden. Meld dan jouw activiteit aan bij: https://www.actiefnaschooltijd.nl/ Meer inschrijvingen, meer deelnemers en meer bekendheid voor jouw culturele activiteit. 

Drentse uitmaand Verwelkom het nieuwe culturele seizoen met de Drentse Uitmaand in september. Een spectaculaire opening waar culturele instellingen hun activiteiten, theatervoorstellingen, workshops en meer gratis kunnen aanmelden. De activiteiten worden gebundeld op drentseuitmaand.nl. 

Nieuwe website: 50% lening, 50% bijdrage Mondriaan Fonds.

Open Verenigingendag; geef je vereniging de schijnwerpers die het verdient tijdens de jaarlijkse Open Verenigingendag in september, meer info of meedoen, neem contact op met de cultuurcoach

Kunstbende Creatief platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Tutorials, workshops, prikbord, optredens en wedstrijd.

Mooiedingenmakers Het grootste netwerk van freelancers uit de Noordelijke creatieve en culturele sector dat gezamenlijk werkt aan één droom: het Noorden als de meest creatieve regio van het land. Waarin creativiteit overal zichtbaar is en makers verbonden zijn.

De Kunstenbond is de vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector. Je kunt bij ze terecht voor juridische hulp, voor vragen over werk en inkomen, kortingen op verzekeringen, om je contracten te laten screenen en meer. En ze hebben ze een aparte vakgroep kunsteducatie. Kijk hier voor meer informatie over lidmaatschap.

VLS is een vakbond en vakvereniging speciaal voor muziekdocenten die lesgeven in het onderwijs en/of werken voor culturele instellingen of een eigen bedrijf hebben dat muziekworkshops verzorgt of advies geeft over muziekeducatie.