Streekprogramma Wiede Wold 2024: Lentefestival 2024

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 15:01

Als onderdeel van Wiede Wold wordt het lentefestival georganiseerd, speciaal voor de jongsten van onze gemeente, kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Ben jij benieuwd?

Zomerfestival 2024 op 7 juli 2024 in het Faliebergbos in Zuidwolde. Dit is een uitgebreidere versie van het “Lentefeest” dat onze stichting vrijwel jaarlijks organiseert. Het Lentefeest is een kleinschalig educatief programma bedoeld voor jonge kinderen (2-8 jaar), met de bedoeling ze op speelse wijze de natuur en dieren van het Faliebergbos en ons dierenparkje (beter) te laten kennen.

De kinderen zullen op creatieve wijze in de workshops aan de slag gaan (diverse beeldende opdrachten, drama en muziek). De verbinding tussen deze kunstdisciplines en natuur/dieren/duurzaamheid stelt kinderen in staat om hun fantasie te gebruiken, leren op actieve wijze dus. Wij denken zo bruggen te slaan en de jonge generatie mee te geven dat hun verbeelding ontzettend nodig is in de (nabije) toekomst willen we een leefbare omgeving houden. Zich inleven, zich kunnen verplaatsen in de ander en uitgedaagd worden hetzelfde eens vanuit ander perspectief te beschouwen, dat is het appél dat kunst op kinderen doet. Zo gaan kunst en (zorg voor de) natuur hand in hand samen en versterken ze elkaar!