Ik zou weleens willen weten

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 10:41

Op 12 juni a.s. komt Vocaal Ensemble The Gents met het programma "Ik zou wel een willen weten" o.l.v. Annemiek van der Ven naar  de Hervormde kerk Blijdenstein te Ruinerwold.

www.thegents.nl Het concert begint om 15.30 uur

Entree: 17.50 euro p.p.

Voor blinde/slechtziende plus begeleider 25 euro Vrienden van Blijdenstein:

15.00 euro p.p.

Reserveren: joke.vd.veen@home.nl

 

Jules de Corte was een dichter die prachtige liederen schreef en een componist met gevoel voor taal.

Met zijn ‘trucagemanipulaties’ voor de radio, ‘kritische beschouwingen’ en een oeuvre van zo’n vierduizend liedjes, heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Vocaal ensemble The Gents, o.l.v. Annemiek van der Ven, pianist Bert van den Brink, jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld en een projectkoor met blinden en slechtzienden brengen een ode aan deze icoon van het Nederlandse lied; Ik zou wel eens willen weten.


Meerstemmige zettingen van de liederen worden afgewisseld met solo’s van Kraaijeveld, a-cappellarepertoire met liederen met pianobegeleiding door Van den Brink. Al dan niet met improvisatie reflecteren Van den Brink en Kraaijeveld ook op de liederen van De Corte. We spiegelen zijn werk met liederen van de vroege renaissancecomponist Constantijn Huygens. Werken van diens ‘tijdgenoot en liedschrijver van overzee’ John Dowland en contemporain Ludwig Senfl zijn gekozen als nadere inkleuring van dit programma.

Een visuele beperking hoeft het actief of passief genieten van muziek niet in de weg te staan, dat is ook te merken tijdens het samen zingen met het projectkoor. Om een aantal drempels voor concertbezoek weg te nemen, zijn de website, de concerten en het programmaboekje toegankelijk gemaakt.

Blinden en slechtzienden krijgen bovendien 2 kaartjes voor de prijs van 1!!! Zo kun je gratis een begeleider meebrengen. Blindengeleidehonden zijn ook welkom.

Heb je niemand die met je mee kan gaan, maar wil je toch graag komen, neem dan contact op met The Gents via manager.thegents@gmail.com. Dan kunnen wij kijken of we daarin iets voor je kunnen betekenen. Heeft u moeite met bestellen, dan kunnen wij daar u zeker bij helpen.


(Twee regels uit een gedicht dat speciaal voor dit project geschreven werd:)


Geef de wormen een dansvloer in de grond,
zorg voor bossen die ongezien blijven

Door: Hanneke van Eijken

 

Flyer Jules De Corte DEF 5
PDF – 3,4 MB 160 downloads