Wagenspel 'De wraak van Mina Koes' winnaar Culturele Prijs De Wolden 2021

Gepubliceerd op 31 mei 2022 om 13:34

Het Wagenspel: “De wraak van Mina Koes” is de winnaar geworden van de Culturele prijs van De Wolden 2021.

De prijs werd afgelopen maandagavond tijdens de Ambassadeursbijeenkomst in Buitencentrum De Poort in Ruinen uitgereikt.
De winnaar heeft de cheque ter waarde van €2500,- in ontvangst mogen nemen van wethouder Albert Haar. Het Wagenspel van Mina Koes werd vorig jaar georganiseerd op diverse locaties in de gemeente in plaats van de geplande openluchttheater voorstelling welke niet door kon gaan i.v.m. Corona. Het bleek een groot succes!
Dit jaar werd er gekozen door een publieksjury, iedereen kon zijn of haar stem uitbrengen via internet. Meer dan 1000 mensen hebben hun stem uitgebracht! De andere genomineerden waren: Art-tot-go, de voorstelling “Schrijven aan een dode?”, het project “Passie op het platteland” en het jubileumconcert van Muziekvereniging Woudklank. Allemaal gedegen tegenstanders, het was dan ook tot het einde spannend wie de winnaar zou worden!

Tijdens de Ambassadeursbijeenkomst werd verder stil gestaan bij “Wiede Wold”. De Wolden mag zich in 2023/2024 Culturele gemeente van Drenthe noemen en hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor culturele initiatieven en activiteiten! Meer informatie over Wiede Wold hieronder in het bidbook, enthousiastelingen en initiatiefnemers mogen contact opnemen met de cultuurcoaches werkzaam in De Wolden.

 

BIDBOOK CULTURELE GEMEENTE DE WOLDEN 200522
PDF – 9,5 MB 199 downloads